زیسان: کشف اکسیر جوانی سالها توسط دانشمندان مورد توجه بوده است و حالا به نظر میرسد این ساخت این اکسیر در مراحل آخر به سر میبرد و انسانها میتوانند به یک رویای همیشگی دست پیدا کنند.
به گزارش زیسان و به نقل از "resetera" دانشمندان CSHL (آزمایشگاه کولد اسپرینگ هاربر) راهی برای برنامهریزی مجدد سلولهای T برای مبارزه با پیری یافتهاند. دانشمندان پس از استفاده از آنها برای از بین بردن سلولهای خاص در موشها، دریافتند که آنها زندگی سالمتری دارند و به شرایط مرتبط با پیری مانند چاقی و دیابت مبتلا نمیشوند. فقط یک دوز برای موشهای جوان فواید مادامالعمر داشت و موشهای مسن را جوان کرد.
کشف اکسیر جوانی برای قرنها دانشمندان را به نتیجه نمیرساند. حالا به نظر میرسد که اکسیر ضد پیری جادویی ممکن است در همه این سالها درون خود ما وجود داشته باشد.
به گزارش زیسان، پروفسور کورینا آمور وگاس (Corina Amor Vegas) و همکارانش در آزمایشگاه کولد اسپرینگ هاربر کشف کردهاند که سلولهای T را میتوان برای مبارزه با پیری برنامهریزی مجدد کرد.
با توجه به مجموعهای از تغییرات ژنتیکی مناسب، این گلبولهای سفید میتوانند به گروه دیگری از سلولها به نام سلولهای پیر حمله کنند. تصور میشود که این سلولها مسئول بسیاری از بیماریهایی هستند که در آینده با آنها دستوپنجه نرم میکنیم.
سلولهای پیر آنهایی هستند که تکثیر را متوقف میکنند. با افزایش سن، آنها در بدن ما جمع میشوند و در نتیجه التهاب مضر ایجاد میکنند. در حالی که در حال حاضر چندین دارو وجود دارد که میتواند این سلولها را از بین ببرد، بسیاری از آنها باید به طور مکرر در طول زمان مصرف شوند.
+ بیشتر بخوانید: کُند شدن روند پیری با هشت کار
موشهای جوانی که با سلولهای “CAR T” درمان شدهاند کُندتر پیر میشوند و از شرایط طبیعی مرتبط با پیری مانند چاقی و دیابت محفوظ میمانند.
پروفسور آمور وگاس و همکارانش به عنوان یک جایگزین به داروی زندهای به نام سلول هایِ”CAR T" (گیرنده آنتی ژن کایمریک) روی آوردند. آنها کشف کردند که میتوان سلولهای CAR T را برای از بین بردن سلولهای پیر در موش دستکاری کرد. در نتیجه، موشها زندگی سالم تری داشتند. وزن بدن آنها کاهش یافته، متابولیسم و تحمل گلوکز بهبود یافته و فعالیت بدنیتالن نیز افزایش یافته است. تمام مزایا بدون هیچ گونه آسیب بافتی یا سمی به دست آمد.
آمور وگاس میگوید: «اگر ما این اکسیر جوانی را به موشهای مسن بدهیم، آنها جوان میشوند. اگر آن را به موشهای جوان بدهیم، دیرتر پیر میشوند. هیچ درمان دیگری در حال حاضر نمیتواند این کار را انجام دهد.»
شاید بزرگترین قدرت سلولهای "CAR T" طول عمر آنها باشد. این تیم تحقیقاتی دریافتند که تنها یک دوز در سنین پایین میتواند اثرات مادام العمر داشته باشد. این درمان واحد میتواند در برابر شرایطی که معمولاً در مراحل بعدی زندگی رخ میدهد، مانند چاقی و دیابت از بدن محافظت کند.
سلولهای T این توانایی را دارند که حافظه را توسعه دهند و برای مدتهای طولانی در بدن شما باقی بمانند، که بسیار متفاوت از یک داروی شیمیایی است. این یک مزیت بزرگ است!
همچنین سلولهای CAR T برای درمان انواع سرطانهای خون مورد استفاده قرار گرفتهاند و تاییدیه “FDA” را برای این منظور در سال ۲۰۱۷ دریافت کردند.
با اینحال آمور وگاس یکی از اولین دانشمندانی است که نشان داد پتانسیل پزشکی سلولهای CAR T حتی فراتر از سرطان است.
آزمایشگاه او اکنون در حال بررسی است که ببیند آیا سلولهای CAR T به موشها اجازه میدهند نه تنها سالمتر بلکه طولانیتر زندگی کنند یا نه. اگر چنین باشد، یک موش به چشمه آرزوی جوانی نزدیکتر خواهد شد.
سلولهای پیر که در طول زمان در موجودات تجمع مییابند، به کاهش بافت مرتبط با افزایش سن کمک میکنند.
فرسایش ژنتیکیِ این سلولهای پیر میتواند آسیبهای مختلف مرتبط با سن، از جمله اختلال عملکرد متابولیک و کاهش آمادگی جسمانی را بهبود بخشد. در حالی که داروهای مولکولی کوچک (سنولیتیک) که سلولهای پیر را از بین میبرند تا حدی این فنوتیپها را تکرار میکنند، اما نیاز به تجویز مداوم دارند.
درنتیجه، دانشمندانِ “CSHL” یک درمان سنولیتیک مبتنی بر سلولهای T گیرنده آنتیژن کایمریک (CAR) ایجاد کردهاند که گیرنده فعالکننده پلاسمینوژن پروتئین اوروکیناز مرتبط با پیری (uPAR) را هدف قرار میدهد.
این درمان به طور امن میتواند سلولهای پیر را در حیوانات جوان از بین ببرند. درمان با سلولهای کار. تی ظرفیت ورزش در پیری فیزیولوژیکی را بهبود میبخشد و اختلال متابولیک (به عنوان مثال، بهبود تحمل گلوکز) را در موشهای مسن و موشهایی که رژیم غذایی پرچرب دارند درمان میکند.
به گزارش زیسان، اگر این درمان در انسانها شروع شود، بدون شک سن و سال و همه مفاهیم پیرامون آن نیز دستخوش تغییر و تحولات اساسی خواند شد. حتی این سوال که چرا پیر میشویم هم جایش را به سوالات دیگر خواهد داد.
افزایش سن از گذشته تا امروز با پیشرفت علم و پزشکی هر روز کمتر از گذشته، معنای خودش را (بنابر آنچه در گذشته بود) از دست میدهد؛ بنابراین به نظر میرسد تا یک – دو دهه آینده شاهد تغییراتی اساسی در مفاهیم سن و سال، پیری و جوانی خواهیم بود.